Natural Heroes Shea Butter (biologisch en ongeraffineerd) - 100 ml - 500 ml

€5,99
Inhoud
6 op voorraad

Vragen? Stuur ons je bericht en we helpen je graag!

▸ Gratis verzending (NL) bij besteding vanaf € 65,-

▸ Klanten beoordelen ons met een 9,9 (1.000+ reviews via WebWinkelKeur)


 

  • 100% ongeraffineerd, natuurlijk & biologisch 
  • Vrij van synthetische geur-, kleur-, of conserveringsmiddelen
  • Voed de droge, geïrriteerde, rode, ruwe en rijpe huid
  • Ook fijn bij zwangerschapsstriemen en striae 
  • Smelt lekker bij lichaamstemperatuur 
  • Rijk aan vitamine A & E


Shea Butter wordt gemaakt van de noten van de Sheaboom en is een fantastische verzorgende en verzachtende boter voor de huid. Shea Boter hydrateert, en beschermt de huid en stimuleert de celvernieuwing van de huid. Gebruik puur op de huid of voeg toe aan je DIY-creatie.

 

Geschikt voor: IRRITATIE, RODE VLEKKEN, STRIAE, LITTEKENS, FIJNE LIJNTJES, NORMALE HUID, DROGE HUID, EXTREEM DROGE HUID, GEVOELIGE HUID, RIJPE HUID,

Wat is Shea butter (Biologisch en Ongeraffineerd)?

Shea Butter wordt ook wel Shea boter of Karitéboter genoemd. Het is een heerlijke hydraterende boter voor huid én haren. De latijnse naam is Butyrospermum Parkii.

Shea Butter wordt gemaakt van de noten van de Shea boom /Karitéboom. Deze boom staat ook wel bekend als de Boom des Levens, door de vele bijzondere eigenschappen. 

Shea bomen komen uit de Afrikaanse Savanne, de meeste Shea wordt hier ook nog steeds in de regio gemaakt. Ook wordt het in Afrika al jarenlang gebruikt, voor alles! Voor huidverzorging, haarverzorging, huis- tuin- en keukenmiddel. In Nederland wordt deze Shea Butter gelukkig ook steeds bekender.

Shea Boter bestaat onder andere uit verzadigde en onverzadigde vetzuren met een hoog percentage onverzeepte triglyceriden, stearinezuur, oliezuur, linolzuur en palmitinezuur, provitamine A, vitamine E, Vitamine F en Allantoïne.

Op kamertemperatuur is de boter vrij hard, maar in je handen smelt het tot een heerlijke boter en op de huid zorgt het voor intense hydratatie. Hoe wordt Shea Boter gemaakt?

Shea Butter wordt gemaakt van de noten van de Shea boom. Het is een heel proces om Shea Butter te produceren. Allereerst moet je veel geduld hebben. De boom produceert namelijk pas na 20 jaar de eerste vruchten en pas na 45 jaar oogst je een grote hoeveelheid vruchten. Wel kan de boom ruim 200 jaar groeien. 

Om Shea Butter te maken wordt eerste de schil van de noot van de vrucht gekraakt. Hier worden de noten gewassen en gedroogd. Als dit gedaan is wordt de noten gekraakt en geroosterd. Daarna worden de noten zo fijn gemalen dat er een donkerkleurige pasta ontstaat. 

Deze pasta wordt uren gekneed (met de hand) en gezuiverd met schoon water. Hierna wordt de boter lichtjes verhit totdat de verse Shea Butter boven komt drijven. Deze laag wordt eraf gehaald en gedroogd tot de Shea Boter zoals je het aantreft in het potje.

Voordelen van Shea boter

Waar moeten we beginnen? Shea boter kent ontzettend veel voordelen! 

Vooral voor de droge, gevoelige, geïrriteerde, schilferende, rode, ruwe en rijpe huid, maar ook de haren hebben veel baat bij Shea boter.  Zo is Shea Butter fijn bij zwangerschapsstriemen en striae, rimpels, littekens en kloofjes.

Shea Butter zorgt ervoor dat de huid het vocht goed kan vasthouden, stimuleert een goede doorbloeding en is een natuurlijk antioxidant.

Beschermt de huid(barrière)
Shea Butter bevat veel vetzuren zoals stearinezuur, oliezuur, linolzuur en palmitinezuur. Deze vetzuren komen van nature voor in onze huid. Wanneer je Shea Butter op de huid smeert zorgt dit voor een beschermlaagje waardoor vocht minder makkelijk kan ontsnappen uit de huid. 

Hydrateert de huid
Shea Butter hydrateert de huid intens! De essentiële vetzuren en vitamine A, E en F in Shea Butter zorgen voor een soepele en gehydrateerde huid. 

Vermindert fijne lijntjes 
Shea Butter stimuleert de celvernieuwing, houdt de huid soepel en voedt de huid. De vitamine A in Shea Butter stimuleert de celdeling en aanmaak van collageen waardoor de elasticiteit en huidconditie verbetert.

Helend en verzachtend
Shea Butter werkt helend bij een droge, rode huid en verzacht jeuk. Onder andere Vitamine F zorgt voor een herstellende werking voor de huid en deze boter is daarom goed te gebruiken op de verbrande huid (na het zonnen). 

Hoe gebruik je Shea Butter?

Gebruik Shea Butter puur op de huid of verwerk in je zelfgemaakte verzorgingsproducten. 

Het is een fantastische oogcrème, lippenbalsem, handcrème, bodybutter, zwangerschaps-crème, littekencrème of haarmasker.

Tips bij het gebruik van Shea Butter

  • Shea Butter is een vrij harde substantie. Je kunt een beetje in je hand wrijven, de Shea Butter smelt dan en krijgt een boterachtige substantie. Deze kun je aanbrengen op je gezicht of lichaam. 

  • Wanneer je de Shea Boter moeilijk uit het potje krijgt kun je het even verwarmen door de pot op de verwarming of in een badje met heet water te zetten.

  • Wil je de Shea Butter zachter en beter smeerbaar maken? Dan kun je deze lichtjes au bain-marie verwarmen en een andere draagolie toevoegen. Verhit niet boven de 30 graden want dan verliest het een deel van de goede eigenschappen. 
    Shea Butter heeft een nootachtige, rokerige geur. Wanneer je deze niet prettig vind, kun je je favoriete Etherische oliën toevoegen.

Wat is het verschil met Shea Nilotica?

Shea Butter (Vitellaria Parodoxa) komt uit West-Afrika en van een ander type boom dan de Shea Nilotica (Vitellaria Nilotica) die vooral in Oost-Afrika voorkomt.

De Shea Butter heeft een andere geur, omdat de noten gekookt worden. Hierdoor komt er meer aroma vrij en wordt het soms ervaren als een rokerige geur. De noten voor de Shea Nilotica worden koudgeperst, waardoor er minder geur vrij komt.


Wat is het verschil met Shea Butter (geraffineerd)?

Geraffineerd betekent dat er door middel van een fabrieksmatig proces de geur en kleur is verwijderd uit het product. Hierdoor is het mogelijk dat er bepaalde vitaminen verloren gaan, maar heeft het wel zijn werking behouden. Deze producten worden vaak voor cosmetica gebruikt of door klanten die een geurloos product willen gebruiken.

 Bijwerkingen van Shea boter

Voor mensen met een notenallergie is het aan te raden voorzichtig te zijn met gebruik van Shea boter. Shea boter komt van de noten van de Shea boter. Test altijd eerst op een klein plekje op de huid, wacht 24 uur en bekijk of er een huidreactie optreed

TIP: Houd je niet zo van de 'aardse' geur van shea boter, kijk dan eens naar Mangoboter of Monoï De Tahiti.

Let op bij notenallergie, aangezien shea butter wordt gewonnen uit de noten van de Afrikaanse sheaboom. Een alternatief is Mangoboter.

Eigenschappen

Inhoud

100 ml, 250 ml of 500 ml

Ingrediënten 

Shea Boter

INCI

Butyrospermum Parkii Butter

Substantie

Butter

Afkomst

Ivoorkust

Consistentie

Boterachtig - Hard

Kleur

Wit geel

Geur

Rokerige nootachtige geur

Oplosbaar in

Olie / Alcohol

EWG Score

1 (Lager = beter)

Leverancier

Natural Heroes (Nederland)

100% natuurlijk

Ja

Vegetarisch

Ja

Vegan

Ja

Proefdiervrij

Ja

Biologisch

Ja

Ongeraffineerd

Ja

Vrij van alcohol

Ja

Vrij van (synthetische) parfum

Ja

Vrij van conserveringsmiddelen

Ja

Vrij van Ftalaten, parabenen, minerale oliën, nano-deeltjes, SLS, triclosan, talc, siliconen, aluminium, Bisfenolen (BPA), PEG's, DEA, TEA, MEA

Ja

Houdbaarheid

18 maanden 

Veiligheid informatieblad Natural Heroes

Download

Extra

Wordt geleverd zonder verdere (olie)benodigdheden