Natural Heroes Jojoba olie (Biologisch en koudgeperst) - 100 ml

€22,49
1 auf Lager

▸ Fragen? Senden Sie eine Nachricht und wir helfen Ihnen gerne weiter.

▸ Kostenloser Versand ab einem Einkaufswert von 75 € (NL/BE/DE)

▸ Kunden bewerten uns mit 9,8 (über 1.000 Bewertungen über WebWinkelKeur)


Geschikt voor: ACNE, MEE-ETERS, ECZEEM, FIJNE LIJNTJES, NORMALE HUID, DROGE HUID, EXTREEM DROGE HUID, GEVOELIGE HUID, RIJPE HUID

  • 100% biologisch, koudgeperst en ongeraffineerd
  • Unieke samenstelling die lijkt op lichaamseigen talg
  • Hoog gehalte aan vitamine E, een krachtige antioxidant
  • Helpt bij een onzuivere huid en verstopte poriën

Wat is Jojoba Olie?

Jojoba is één van de meest gebruikte natuurlijke basisoliën en is zeer veelzijdig. Jojoba Olie wordt gewonnen uit de zaden van de Jojoba struik. De naam Jojoba olie is enigszins misleidend omdat Jojoba olie technisch gezien geen olie is. Het is eigenlijk een vloeibare was en heeft dus een andere samenstelling dan de meeste andere bekende oliën.

Jojoba olie kan een vaste vorm aannemen bij temperaturen onder de 15° C. De olie krijgt geleidelijk een steeds vastere vorm naarmate het kouder wordt. Deze vaste vorm lijkt op een soort van wolk in de olie. Dit heeft geen effect op de kwaliteit van de olie. Als je in de koude wintermaanden een online bestelling plaatst met Jojoba olie is de kans groot dat een deel van de Jojoba olie solide wordt.

Hoe gebruik je Jojoba Olie?

Voor je haren

Jojoba olie kan effectief gebruikt worden voor droog, poreus en dof haar. Gebruik het bijvoorbeeld als haarmasker. Hiervoor moet je de olie masseren in de puntjes van je haar en 10 minuten laten intrekken. Daarna was je je haar op de gebruikelijke manier met shampoo.

Voor je baard

Ook voor de verzorging van je baard komt Jojoba olie goed van pas. Doordat Jojoba olie de poriën niet blokkeert, ontstaat er geen huidirritatie. Bovendien voedt Jojoba olie de haarzakjes waardoor de haren sterker worden. Masseer na het douchen een paar druppels Jojoba olie in de baard en huid na het douchen en breng indien nodig een paar druppels aan gedurende de dag. Vooral als je last hebt van droog haar/huid.

Voor je huid

Jojoba Olie heeft een positieve werking op de huid. Vaak heb je maar enkele druppels olie nodig waardoor het erg zuinig in gebruik is.

Mensen merken bij het dagelijks gebruik van Jojoba olie op het gezicht dat de huid minder droog is en het veel gezondere uitstraling heeft. Dit komt doordat de olie opvallend veel weg heeft van de talg die onze huid produceert. Gebruik het als huidverzorging, tegen puistjes en mee-eters, tegen droge lippen, als make-up remover en als wimper-serum.

Wat is er zo bijzonder aan Jojoba Olie?

Ook qua textuur is Jojoba olie bijzonder. De olie voelt niet vet aan en is geurloos. Dit komt natuurlijk omdat dat Jojoba olie technisch gezien geen olie is, maar een vloeibare was. Om deze redenen wordt Jojoba olie vaak in cosmetica producten en DIY's verwerkt.

Jojoba olie heeft vergeleken met andere natuurlijke oliën een langere houdbaarheid vanwege het zeer lage gehalte aan triglyceriden. Om andere oliën een langer houdbaar te maken wordt Jojoba olie soms met deze oliën gemengd.

Combineer desgewenst met een andere plantenolie, zoals gefractioneerde kokosolie of druivenpit olie. Gebruik bij combineren 10% - 50% Jojoba olie. 

Eigenschappen
 Inhoud 100 ml
Ingrediënten  Jojoba Olie
INCI Simmondsia Chinensis Seed Oil
Substantie Olie
Afkomst Panama
Consistentie Gebruikelijke olie consistentie
Kleur Lichtgeel
Geur Lichte honinggeur
Oplosbaar in Olie | Alcohol
EWG Score 1 (Lager = beter)
Leverancier Natural Heroes (Nederland)
100% natuurlijk Ja
Vegetarisch Ja
Vegan Ja
Proefdiervrij Ja
Biologisch Ja
Ongeraffineerd Ja
Vrij van  Alcohol
Vrij van  (synthetische) parfum
Vrij van  Conserveringsmiddelen
Vrij van  Ftalaten, parabenen, minerale oliën, nano-deeltjes, SLS, triclosan, talc, siliconen, aluminium, Bisfenolen (BPA), PEG's, DEA, TEA, MEA
Houdbaarheid 33 maanden
Veiligheid informatieblad Natural Heroes

Download

Extra

Wordt geleverd zonder verdere (olie)benodigdheden